Läs våra magasin

Varje år, i samband med den internationella kvinnodagen den 8 mars, lanserar vi vårt tryckta magasin. Samma magasin delas ut till alla som deltar på IGEday. På den här sidan kan du läsa alla våra magasin digitalt.

Womengineer magasin 2024

Våga vara öppen för att lära dig nya saker

I 2024 års upplaga får vi träffa 14-åriga Sumaya som berättar om sitt intresse för teknik och delar med sig av sina insikter för att inspirera andra unga tjejer som vill satsa på en karriär inom teknik.

Lär dig behärska din egen superkraft

I 2023 års magasin ligger fokus på motivation. Vad är det egentligen, kan det vara farligt att tappa det och vad gör du då? Möt även Lena Lang som lärde sig älska matte när hon insåg att det finns överallt omkring oss. 

Kombinera teknik med din passion

I 2022 års magasin fick vi följa ett antal ingenjörer och läsa om deras väg till yrket. Vi fick också möta Vilma Blidner, en av Womengineer’s influencers, och höra om hennes syn på fysik, som är något av en kärlekshistoria.

Vad gör en ingenjör?

I 2021 års magasin fick vi möta flera fantastiska ingenjörer och läsa om deras varierande arbetsuppgifter och vägar till ingenjörsyrket. Magasinets omslag pryddes av Womengineer’s influencer Roos Bottema och i magasinet fanns även en krönika från henne, i vilken hon berättade om hur det var att flytta till Sverige och lära sig svenska.

Vilken typ av ingenjör är du?

I 2020 års magasin fick vi möta många ingenjörer och ingenjörsstudenter som uppmanade att våga. Amanda Axelsson, Womengineer’s influencer, var på framsidan med orden ”Testa! Vad är det värsta som kan hända?”.

Vanliga frågor och svar

Kan man beställa ett fysiskt exemplar av magasinet?

Självklart kan du göra det! Kontakta oss och skriv i kommentarsfältet hur många exemplar du vill ha samt till vilken adress.

Säljer ni annonser?

Nej, det gör vi tyvärr inte.

Hur kan man få vara med i ert magasin?

Om du tycker att du har en intressant historia att berätta, eller känner någon som har det, vill vi gärna höra mer. Kontakta oss i sådant fall så bokar vi en intervju.

Rulla till toppen