Frågor och svar

Vi får massvis med frågor om IGEday. På den här sidan har vi samlat de vanligaste. Skulle du inte hitta svaret på din fråga du alltid välkommen att kontakta oss här.

Topp 3 vanligaste frågorna

Vem kan delta?

Tjejer och de som identifierar sig som icke-binära, mellan 13-19 år, kan delta. Anmälan sker här.

Vilka företag är med?

76 företag deltar över hela Sverige. Vissa bjuder in dig fysiskt till deras kontor och vissa erbjuder möjligheten att delta digitalt. Börja din anmälan här.

Hur funkar det med avseende på corona?

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att om det går bra att träffas kommer de flesta IGEdays ske fysiskt. Skulle det inte gå kommer de ställa om och köra digitalt. Fysiska IGEdays sker i regel mellan kl.9-14 och digitala mellan kl.9-11.

Till dig som ska delta

IGEday sker den 25 mars 2022, mellan kl. 9-14 för fysiska IGEdays och mellan kl. 9-11 för digitala.

Klicka här för att anmäla dig som deltagare.

Anmälan för företag är stängd.

Varje IGEday är unikt, men kika på filmen nedan så kan du se hur det har gått till hos Volvo Cars.

För deltagare och skolor är IGEday helt gratis!

För företag tar vi ut en avgift som är kopplad till vår administration och det partnerskap med Womengineer som man ingår när man medverkar i IGEday.

Ja.

Det är inte ett alternativ att anmäla sig till IGEday och sedan inte dyka upp. Om det har inträffat något som gör att man inte kan komma vill vi att man hör av sig till oss.

Efter IGEday skickar vi närvaro till alla representerade skolor.

Ja. Du behöver ta ledigt från skolan. IGEday är obligatorisk närvaro. Glöm inte att meddela din mentor att du ska gå. Likaså behöver vi din avbokning vid förhinder.

Till dig som arbetar på skola eller är närmast anhörig

Javisst! Gör en intresseanmälan här så ordnar vi så att tjejerna och de som identifierar sig som icke-binära i klassen kan delta.

Nej tyvärr inte.

Till er hjälp har vi skapat ett pressrum med bra material som affischer, posters och färdiga Instagraminlägg.

Nej. Detta event riktar sig enbart till tjejer och de som identifierar sig som icke-binära.

Till dig som representerar ett företag

Vi skickar deltagarlistan måndagen den 14 mars.

Om ni besöker er företagssida ser ni antal platser kvar under er beskrivning.

Vi rekommenderar att ni marknadsför ert IGEday såväl internt som externt. Till er hjälp har vi skapat ett pressrum med bra material.

Nejdå.

Vi lägger stort fokus på att marknadsföra IGEday mot målgruppen under januari-mars så att alla företag får deltagare (även om vi inte kan garantera att alla platser fylls).

Ni ska arrangera ert alldeles egna IGEday genom att informera och inspirera nästa generation ingenjörer så att den kan utgöras av fler tjejer och icke-binära! Var er själva och visa allt fantastiskt som era ingenjörer skapar.

Använd era egna kvinnliga förebilder och visa vad ni tillverkar eller säljer. Berätta för deltagarna hur affärsidén ser ut och varför. Förklara vad det finns för utmaningar i er branch och varför ingenjörer är viktiga för att ta samhället framåt.

Ta emot och bemöt deltagarna som om ni tog emot era viktigaste kunder, vare sig ni bjuder in till en fysisk eller digital dag!

Nej, det måste det inte, men vi rekommenderar att ni engagerar så många av era kvinnliga ingenjörer som möjligt. Syftet är att visa upp förebilder från verkligheten som deltagarna kan identifiera sig med.

Nej. Inte via oss.

Personnummer klassas som en känslig personuppgift. Eftersom vi på IGEday inte har något behov av denna information har vi inte lagligt tillstånd att samla in den.

Om ni som företag måste ha personnummer i förväg, får ni kontakta deltagarna på egen hand. Vi kan tyvärr ej ta över detta ansvaret från er.

Enligt Dataskyddsförordningen och området “fototillstånd” anses foto vara en personuppgift.

Regel: Om personen på fotot kan identifieras behövs det ett samtycke. Om ni som företag vill fotografera deltagarna måste ni själva söka samtycke för detta. Vi kan tyvärr ej bistå med detta eftersom det inte är vi som tar själva fotot.

Vårt råd:
Ta kontakt med er bolagsjurist och utforma ett lämpligt samtycke. Vi rekommenderar att vårdnadshavare skriver under samtycket.
När ni får deltagarlistan av oss mailar ni samtycket till deltagarna. De tar sedan med sig samtycket till er på IGEday.

På IGEday samlar ni in alla samtycken. Därefter markerar ni med en röd eller grön klisterlapp synligt på deltagarna vilka som får fotas eller inte.

Vi ser gärna att samtycket delas med oss i efterhand så att vi kan dela de bilder ni tar i våra kanaler.

Självklart! Det får du i samband med att deltagarlistan skickas ut två veckor innan IGEday.

Varukorg
Scroll to Top