Frågor och svar

Vi får massvis med frågor om IGEday, som står för Introduce a Girl to Engineering Day. På den här sidan har vi samlat de vanligaste. 

Topp 3 vanligaste frågorna

Vem kan delta?

Tjejer och de som identifierar sig som icke-binära, mellan 13-19 år, kan delta.

Hur anmäler man sig?

Är du deltagare anmäler du dig här.

Är du skolpersonal och vill anmäla en klass eller årskurs anmäler du er här.

Företagsanmälan är stängd för i år men du kan göra en intresseanmälan till 2024 här.

När sker IGEday?

IGEday sker den 31 mars.

Till dig som ska delta

Varje IGEday är unikt, men kika på filmen nedan så kan du se hur det har gått till hos Volvo Cars.

För deltagare och skolor är IGEday helt gratis!

För företag tar vi ut en avgift som är kopplad till vår administration och det partnerskap med Womengineer som man ingår när man medverkar i IGEday.

Ja. Du behöver ta ledigt från skolan. IGEday är obligatorisk närvaro. Glöm inte att meddela din mentor att du ska gå. Likaså behöver vi din avanmälan vid förhinder.

Om du deltar på ett fysiskt IGEday får du lunch. Företaget som du ska besöka kommer höra av sig angående eventuella allergier. 

Nej. Du behöver inte ta med något alls! Kom som den stjärna du är.

Ja.

Det är inte ett alternativ att anmäla sig till IGEday och sedan inte dyka upp. Om det har inträffat något som gör att man inte kan komma vill vi att man hör av sig till oss här.

Efter IGEday skickar vi närvaro till alla representerade skolor.

Onsdagen den 15 mars stänger anmälan.

Till dig som arbetar på skola eller är närmast anhörig

Absolut! Kontakta oss här om du vill delta. 

Inför dagen hör vi dessutom av oss till alla som gjort gruppanmälningar för att ta in uppgifter om eventuellt medföljande lärare.  

Nej, tyvärr inte.

Nej. Detta event riktar sig enbart till de som identifierar sig som tjejer eller icke-binära.

Till er hjälp har vi skapat ett pressrum med bra material som affischer, posters och färdiga Instagraminlägg och videos. Kolla här!

Till dig som representerar ett företag

Ni ska arrangera ert alldeles egna IGEday genom att informera och inspirera nästa generation ingenjörer så att den kan utgöras av fler tjejer och icke-binära! Var er själva och visa allt fantastiskt som era ingenjörer skapar.

Använd era egna kvinnliga förebilder och visa vad ni tillverkar eller säljer. Berätta för deltagarna hur affärsidén ser ut och varför. Förklara vad det finns för utmaningar i er branch och varför ingenjörer är viktiga för att ta samhället framåt.

Ta emot och bemöt deltagarna som om ni tog emot era viktigaste kunder, vare sig ni bjuder in till en fysisk eller digital dag!

Läs mer här!

Om ni besöker er företagssida ser ni antal platser kvar under er beskrivning. I regel är det 20 platser på ett IGEday-event.

Vi skickar den slutgiltiga deltagarlistan till er den 16 mars. I listan ingår namn, email, skola, årskurs, mentor, mentors mail. I de fall deltagaren har anmält sig själv ingår även telefonnummer till deltagaren liksom namn och telefonnummer till en närmast anhörig. 

Vi samlar dock inte in uppgifter om eventuella allergier eller medgivande för fotografering. Det här behöver ni kartlägga på egen hand så snart ni tar över kontakten med deltagarna. Läs mer i vår GDPR-guide här.

Enligt Dataskyddsförordningen och området “fototillstånd” anses foto vara en personuppgift.

Regel: Om personen på fotot kan identifieras behövs det ett samtycke. Om ni som företag vill fotografera deltagarna måste ni själva söka samtycke för detta. Vi kan tyvärr ej bistå med detta eftersom det inte är vi som tar själva fotot.

Läs gärna vår GDPR-guide här!

Nej. Inte via oss.

Personnummer klassas som en känslig personuppgift. Eftersom vi på IGEday inte har något behov av denna information har vi inte lagligt tillstånd att samla in den.

Om ni som företag måste ha personnummer i förväg, får ni kontakta deltagarna på egen hand. Vi kan tyvärr ej ta över detta ansvaret från er.

I deltagarlistan som ni får av oss ingår namn, email, skola, årskurs, mentor, mentors mail. I de fall deltagaren har anmält sig själv ingår även telefonnummer till deltagaren liksom namn, telefonnummer och email till en närmast anhörig.

Vi rekommenderar att ni marknadsför ert IGEday såväl internt som externt. Till er hjälp har vi skapat ett pressrum med bra material.

Womengineer marknadsför IGEday genom hemsidan igeday.com samt våra sociala medier (Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter och Tiktok), liksom via nyhetsbrev till vårt nätverk av fd deltagare, lärare, rektorer, SYV, föräldrar och Womengineers vänner. I de fall vi ser att det går trögt för ett företag att få in anmälningar gör vi särskilt riktade insatser som t ex att ringa till eller besöka skolorna i närheten av företaget. 

Nejdå.

Vi lägger stort fokus på att marknadsföra IGEday mot målgruppen under januari-mars så att alla företag får deltagare (även om vi inte kan garantera att alla platser fylls).

Nej, det måste det inte, men vi rekommenderar att ni engagerar så många av era kvinnliga ingenjörer som möjligt. Syftet är att visa upp förebilder från verkligheten som deltagarna kan identifiera sig med.

Vi tillhandahåller ingen reservlista och för att inte förfördela någon är det först till kvarn som gäller. När platserna är slut, är de slut! 

Företagsanmälan stänger den sista november varje år, och öppnar igen för nästkommande år den första april. Hann ni inte anmäla er till årets IGEday vill vi tipsa er om att intresseanmäla er redan nu till nästa år! Det gör ni här. Då får ni information från oss när det är dags att göra en skarp anmälan.

Varukorg
Rulla till toppen