Vi drömmer om en jämställd ingenjörsbransch

I Sverige finns idag omkring 300,000 tjejer och icke-binära mellan 13-19 år. Stiftelsen Womengineer drömmer om att varenda en av dem ska ha självförtroendet och kunskapen för att kunna välja sin egen framtid.

Med IGEday (som står för Introduce a Girl to Engineering Day) möjliggör vi en mötesplats, där en ung tjej får möjligheten att möta en förebild inom teknik.
Vårt mål

50% kvinnliga ingenjörer bland de som examineras 2030

Alla vi som arbetar på Womengineer är eniga om en sak. Världen kommer bli en bättre plats när alla är med och formar den. Av den anledningen vill vi att det 2030 ska examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga.

I det långa loppet är avsaknaden av kvinnliga ingenjörer nämligen inte bara ett individproblem utan även ett samhällsproblem. Utöver den generella ingenjörsbristen, står dessutom skolor, organisationer och företag utan kvinnlig kompetens. Färre innovationer skapas när alla tänker lika, ojämställda bolag är mindre lönsamma och lönegapet mellan män och kvinnor upphör aldrig att existera.

Den primära målgruppen för Womengineer är tjejer och icke-binära 13 till 19 år. Den sekundära målgruppen är de som valt att läsa till ingenjör eller är yrkesverksamma ingenjörer. Genom att få dessa målgrupper att möta varandra skapar vi skillnad.

Läs våra stadgar här.

WE_logo_symbol_dcircle

Inspireras av vår ingenjörsglädje

I samband med IGEday lanserar vi varje år ett tryckt magasin. Det är vårt sätt att tacka alla de företag, deltagande tjejer och icke-binära, samt skolor som väljer att delta på IGEday.

Efter IGEday frågar vi deltagarna vad de tyckte om dagen och hur deras syn på teknik har förändrats. Svaren från utvärderingen ligger sedan till grund för nästa års IGEday.

Vår organisation

Stiftelsen Womengineer leds av Marie Ideström, Anna Sjögård och deras volontärer. Arbetet bedrivs som ett socialt entreprenörskap finansierat av partnerskap kopplade till IGEday. Tveka inte att höra av dig om du vill komma i kontakt med oss.

Marie Ideström

Grundare och VD

Anna Sjögård

Marknads- och projektkoordinator

Malin Lindersson

Interim Styrelseordförande

Emelie Emanuelsson

Grundare och Styrelsemedlem

Ellen Broström

Styrelsemedlem

Amanda Axelsson

Social Media Team

Roos Bottema

Social Media Team

Vilma Blidner

Social Media Team

Sofie Wigren

Social Media Team

Lisa Johansson

Event Team

Alma Ohlsson Gard

Social Media Team

Elin Persson

Web Team

Elsa Sundling

Event Team

Lena Lang

Social Media Team

Hedda von Knorring

Event Team

Amanda Strand

Event Team

Rulla till toppen