Vi drömmer om en jämlik ingenjörsbranch

I Sverige finns idag omkring 300,000 tjejer och icke-binära mellan 13-19 år. Stiftelsen Womengineer drömmer om att varenda en av dem ska ha självförtroendet och kunskapen för att kunna välja sin egen framtid.
Vårt mål

50% examinerade kvinnliga ingenjörer 2030

Alla vi som arbetar på Womengineer är eniga om en sak. Världen kommer bli en bättre plats med fler kvinnliga ingenjörer. Av den anledningen vill vi att det år 2030 ska examineras lika många kvinnliga ingenjörer som manliga.

I det långa loppet är avsaknaden av kvinnliga ingenjörer nämligen inte bara ett individproblem utan även ett samhällsproblem. Utöver den generella ingenjörsbristen, står dessutom skolor, organisationer och företag utan kvinnlig kompetens. Färre innovationer skapas när alla tänker lika, ojämställda bolag är mindre lönsamma och lönegapet mellan män och kvinnor upphör aldrig att existera.

Den primära målgruppen för Womengineer är tjejer och icke-binära 13 till 19 år. Den sekundära målgruppen är de som valt att läsa till ingenjör eller är yrkesverksamma ingenjörer. Genom att få dessa målgrupper att möta varandra skapar vi skillnad.

Läs våra stadgar här.

Inspireras av vår ingenjörsglädje

I samband med IGEday lanserar vi varje år ett tryckt magasin. Det är vårt sätt att tacka alla de företag, deltagande tjejer och icke-binära, samt skolor som väljer att delta på IGEday.

Efter IGEday frågar vi deltagarna vad de tyckte om dagen och hur deras syn på teknik har förändrats. 2021 kunde vi dra slutsatsen att teknisk kunskap är en demokratifråga och att 65% blev mer intresserade av ingenjörsyrket efter IGEday.

Kvinnorna bakom IGEday 2022

Stiftelsen Womengineer leds av Marie Ideström och 15 volontärer. Arbetet bedrivs som ett socialt entreprenörskap finansierat av partnerskap kopplade till IGEday. Tveka inte att höra av dig om du vill komma i kontakt med oss.

Ideström

Friberg

Sundling

Emanuelsson

Pernling Frödin

Johnsson

Munasinghe

Bottema

Axelsson

Broström

Tingström

Tamm Stengård

Lindersson

Blidner

Hur kommer man i kontakt med er?

Vad roligt att du vill komma i kontakt med oss. Lättaste sättet är att kontakta oss här!

Hur kan man samarbeta med er?

Vi samarbetar med många olika organisationer, främst med syfte att dela information på varandras kanaler och stötta med material och idéer till olika projekt.

Är du intresserad av att ingå samarbete, vänligen kontakta oss här.

Var kan jag läsa mer om er?
Förutom IGEday driver vi sajten Womengineer och ett flertal konton i sociala medier. Besök gärna vår sajt för att lära känna oss ännu bättre!
Varukorg
Scroll to Top