Allt du som företag behöver veta om IGEday

Det är i vårt största intresse att ni som företag lyckas med ert IGEday. Vi vet att ni gör ert yttersta för att inspirera och motivera deltagarna till teknik. På den här sidan har vi samlat våra bästa tips för att lyckas!

Börja planera dagen tidigt!

Planering är A och O för att lyckas på IGEday. Ta del av våra tips och er planering kommer gå som tåget.

Marknadsför sedan internt och externt

I vårt pressrum finner du våra loggor, färdiga texter och annat färdigt material som du kan använda för att marknadsföra IGEday.

Ha koll på GDPR

De som besöker ditt företag är mellan 13-19 år. Därför är det viktigt att du har koll på allt som rör GDPR för den målgruppen.

Jippee! Nu kör vi.

Vi hälsar alla 84 företag varmt välkomna till IGEday 2023 som går av stapeln den 31 mars.

IGEday på Volvo Cars

Tre anledningar att delta på IGEday

Engagera era medarbetare i något utöver ”business as usual”.

År efter år berättar företag för oss om det unika engagemang som IGEday skapar. Det blir helt enkelt roligare att gå till jobbet när man arbetar på ett företag som bidrar till positiv förändring i samhället, även utanför kärnverksamheten.

Skriv om IGEday i er hållbarhetsrapport!

Genom att delta på IGEday bidrar ni till FN Hållbarhetsmål nummer 5 – Jämställdhet. Det innebär att ni kan skriva om IGEday i er årliga hållbarhetsrapport. Bra va! Läs mer om det målet här.

Testa er affärsidé på en framtida kund.

Väldigt många teknikföretag har en så komplex produkt eller tjänst att det ofta är svårt att beskriva det för någon som helt saknar förkunskaper. Det här är ett utmärkt tillfälle att ge er distans till vad ni sysslar med, och kanske även nya perspektiv för er affärsutveckling.

Inspireras av andra företag

Såhär säger 2 av de företag som deltar på årets IGEday om varför de årligen deltar.


Vad vill ni åstadkomma genom ert engagemang i IGEday?

– Vi vill inspirera och visa på bredden av vad en ingenjör kan göra. Självklart vill vi också bryta de förutfattade meningar och normer som finns om tekniska yrken, det är något som vi jobbar med både externt och internt inom BillerudKorsnäs.

Vi har så otroligt många duktiga ingenjörer hos oss, både tjejer och killar, från alla möjliga typer av bakgrunder. Vi vill också visa att det är okej att inte veta exakt vad man vill bli, många av våra medarbetare har beskrivit sina personliga resor till deras roll idag och alla ser olika ut. Vilket vi vill inspirera till!

Angelica Louropoulos, Billerud

Vad är det svåraste med att arrangera IGEday?

– Vi gör väldigt mycket häftiga saker inom företaget. Det kan därför bli en utmaning att koka ner detta till endast en dag fylld med aktiviteter som samtidigt ska vara både begripligt och enkelt att ta till sig som deltagare.

Klara Petersen, Epiroc

Vad säger deltagarna efteråt?

Varje år efter IGEday frågar vi deltagarna hur deras syn på teknik har förändrats. Vi samlar sedan resultatet i en utvärderingsrapport som ligger till grund för nästa års IGEday. 2022 drog vi följande slutsatser:

  1. IGEday får störst effekt när det återkommer under hela tonåren
  2. Ett lyckat IGEday är att få testa själv och träffa en ingenjör
  3. Potentialen för en jämställd ingenjörsbransch finns hos dem där IGEday blir en ögonöppnare

Vanliga frågor och svar

Vad ska vi som företag göra på IGEday?

Ni ska visa era förebilder och er teknik. Vi har gjort några generiska agendor. Kika på dem här.

När är IGEday 2023?

IGEday 2023 sker den 31 mars.

Vi behöver hjälp! Hur kommer vi kontakt med er?

Det lättaste sättet att få hjälp kring att ordna ett IGEday är att boka ett möte med oss. Kontakta oss här om så är fallet!

Varukorg
Rulla till toppen