Delta på IGEday

Genom eventet IGEday möjliggör ni, tillsammans med hundratals andra teknikföretag, så att tusentals tjejer varje år får inspireras till tekniska studier. IGEday 2023 sker den 31 mars.

Så lyckas ni på ert IGEday!

Anmäl er till IGEday

Genom att inspirera och motivera nästa generation gör ni skillnad. Anmäl er innan platserna tar slut!

Börja planera dagen tidigt!

Planering är A och O för att lyckas på IGEday. Ta del av våra tips och er planering kommer gå som tåget.

Marknadsför sedan internt och externt

I vårt pressrum finner du våra loggor, färdiga texter och annat färdigt material som du kan använda för att marknadsföra IGEday.

Ha koll på GDPR

De som besöker ditt företag är mellan 13-19 år. Därför är det viktigt att du har koll på allt som rör GDPR för den målgruppen.

Se hur ett IGEday kan se ut! Detta är IGEday hos Volvo Cars i Göteborg.

Tre anledningar att delta på IGEday

  1. Engagera era medarbetare i något utöver business as usual, vilket vi vet bidrar till engagemanget över lag. Det blir helt enkelt roligare att vara delaktig i ett företag som bidrar till positiv förändring, även utanför kärnverksamheten!
  2. Gör en konkret insats för FN:s hållbarhetsmål. Genom att delta på IGEday gör ni något för världen, som behöver fler perspektiv på teknik och med det sagt många fler kvinnliga ingenjörer.
  3. Öva er förmåga att presentera er verksamhet mot en unik fokusgrupp. Väldigt många teknikföretag har en så komplex produkt eller tjänst att det ofta är svårt att beskriva det för någon som helt saknar förkunskaper. Det här är ett utmärkt tillfälle att ge er distans till vad ni sysslar med, och kanske även nya perspektiv för er affärsutveckling.

Vad säger deltagarna efteråt?

Varje år efter IGEday frågar vi deltagarna hur deras syn på teknik har förändrats. Vi samlar sedan resultatet i en utvärderingsrapport som ligger till grund för nästa års IGEday. 2022 drog vi följande slutsatser:

  1. IGEday får störst effekt när det återkommer under hela tonåren
  2. Ett lyckat IGEday är att få testa själv och träffa en ingenjör
  3. Potentialen för en jämställd ingenjörsbransch finns hos dem där IGEday blir en ögonöppnare

Ta del av våra lunch and learns

Inspireras av andra företag

Efter IGEday frågar vi deltagarna om deras syn på teknik har förändrats efter deras företagsbesök. Genom deras svar räknar vi ut en IGEday NPS-score. Ta inspiration av de företagen som lyckas bäst!
WSP – medverkar för sjunde året i rad
”Genom att visa unga tjejer och icke-binära allt spännande som WSPs medarbetare gör är förhoppningen att några av deltagarna blir så pass inspirerade att de väljer ingenjörsyrket.”
Läs mer!
WSP

IGEday NPS-score 2021

7.6/10
SÖDRA – medverkar på 4 orter i Sverige
”Som bransch måste vi göra saker gemensamt och öka jämställdheten på våra arbetsplatser. Att inspirera unga tjejer i tidig ålder till ingenjörsyrket, ett yrke som traditionellt är mansdominerat, är viktigt för vår och Sveriges framtida konkurrenskraft.” Läs mer!
SÖDRA

IGEday NPS-score 2021

7.6/10

Vanliga frågor och svar

Vad ska vi som företag göra på IGEday?

Ni ska visa era förebilder och er teknik. Vi har gjort några generiska agendor. Kika på dem här.

När är IGEday 2023?

IGEday 2023 sker den 31 mars.

När kan man anmäla sig till IGEday 2023?

Antalet företagsplatser är begränsat så vet ni att ni vill delta 2023 är det lika bra att kontakta oss redan idag.

Scroll to Top