Allt du behöver veta om GDPR

Vad är en personuppgift?
  • Varje uppgift som identifierar en fysisk person.
  • Varje upplysning som avser en identifierad fysisk person.

Tjejerna och de icke-binära som deltar på IGEday är alla mellan 13-19 år. Av den anledningen finns vissa saker gällande GDPR som kan vara bra att känna till.

Personuppgiftsansvar

Som arrangör av IGEday blir ditt företag personuppgiftsansvarig. Det är därför viktigt att ni tar del av Datainspektionens vägledning när ni planerar ert IGEday.

Den 14 mars kommer ni få deltagarlistorna från Womengineer och därmed tar ni över kontakten till deltagarna. Listorna innehåller namn, kontaktuppgifter, skola, årskurs med mera om alla era deltagare, vilka endast får användas för genomförande av IGEday. Om ni önskar kontakta deltagarna i efterhand i annat syfte måste ni först få deras formella godkännande.

OBS: Notera att personnummer ej ingår i deltagarlistorna. Matpreferens / allergi är personuppgift och får ej analyseras eller delas utanför IGEday.

Fototillstånd

Enligt Dataskyddsförordningen och området “fototillstånd” anses foto vara en personuppgift.

Regel: Om personen på fotot kan identifieras behövs ett samtycke. Om ni som företag vill fotografera deltagarna måste ni själva söka samtycke för detta. Vi kan tyvärr ej bistå med detta eftersom det inte är vi som tar själva fotot.

Vårt råd:
  • Ta kontakt med er bolagsjurist och utforma ett lämpligt samtycke. Vi rekommenderar att vårdnadshavare skriver under samtycket.
  • När ni får deltagarlistan av oss mailar ni samtycket till deltagarna. De tar sedan med sig samtycket till er på IGEday.
  • På IGEday samlar ni in alla samtycken. Därefter markerar ni med en röd eller grön klisterlapp synligt på deltagarna vilka som får fotas eller inte.

Vi ser gärna att samtycket delas med oss i efterhand så att vi kan dela era bilder i våra kanaler.

Scroll to Top