Intervju med Annika på I3tex – om hur man lyckas som företag på IGEday

Annika von Hofsten (LinkedIn) – Business Unit Manager – IT & Digital Solutions, I3tex

Varför är ni med på IGEday?
Vi är med på IGEday därför att vi tycker det är viktigt att visa och informera unga tjejer och icke-binära om vad man kan jobba med som ingenjör. Vi tror att informationen gör att tjejerna kan göra välgrundade val när det gäller att välja utbildning och inriktning i livet, och kan vi radera fördomarna om teknikyrken tror vi att det gör att fler kommer välja det spåret. Vi har en stor brist på ingenjörer idag och behöver bli många fler, och vi vill visa att teknikbranschen är något för alla – oavsett kön!

Vad är ert bästa tips för att ha ett lyckat IGEday?
Lägg ribban på en lagom nivå – inte för lätt och inte för svårt. Låt deltagarna själva få vara med och praktiskt testa på att utföra arbetsuppgifter som ingenjörer gör, och visa på bredden i yrket. Ha med bra förebilder som kan berätta om deras jobb och svara på frågor. Men viktigast av allt – ha kul!

Vad ska man inte göra?
Även om vi alla förmodligen tenderar att vilja prata om oss själva och våra fantastiska företag och yrkesroller en hel dag, behöver vi lägga band på oss och inte ha för långa presentationer eller för mycket teori över lag. Viss tid för presentationer och berättelser är bra, men fokus bör ligga på dialog och interaktion för att dagen ska bli så lyckad som möjligt!

Läs mer om i3tex IGEday här.

Rulla till toppen