Möt Sofie, som valde att bli ingenjör efter att ha deltagit på IGEday

När Sofie Fröjdman var yngre ville hon bli läkare, men ett IGEday hos AstraZeneca fick henne att ändra uppfattning. Idag läser hon till ingenjör inom medicinteknik på KTH. AstraZeneca har hon varit tillbaka hos, men sist som sommarjobbare.

”På mitt IGEday hos AstraZeneca insåg jag att man som ingenjör kan jobba inom sjukvården, med till exempel läkemedel” berättar Sofie.

Under hennes IGEday fick de först bygga en egen astmaspray och sedan gå in till produktionen och se hur läkemedel tillverkas. Till sist fick de se hur robotarna packade medicinen.

Det var superkul att gå runt i labbdräkter och träffa alla ingenjörer. Vi såg mediciner som man ofta ser i sin vardag.” säger Sofie.

Hon berättar att besöket hos AstraZeneca inspirerade henne till mer än bara en ingenjörsutbildning.

“När jag fick höra att det finns många tjejer som pluggar hårt och har bra betyg men inte väljer en teknisk utbildning, på grund av normer och ovisshet, då kände jag en stor orättvisa. Därför gick jag till vår rektor och såg till att alla tjejer på skolan skulle få chans att gå på IGEday.”  berättar hon. Och så fick det bli.

För den som behöver en anledning att gå på IGEday säger Sofie såhär.

”Ansök till IGEday för att det är lärorikt, och för att det öppnar dörrar för nya drömmar. Du kan också vara med för att träffa nya kompisar, bli inspirerad, eller det viktigaste av allt – för att ha kul.”

Tack Sofie!

Vill du besöka ett företag som arbetar inom sjukvården. Då vill vi tipsa om Evimeria. Läs mer om dem här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen